Σελίδες

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Το ΜΕΤΑ Φωκίδας για το συλλαλητήριο για την υγεία στην Άμφισσα.


Οι εργαζόμενοι της Φωκίδας χαιρετίζουμε την μαζική συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο για την υγεία  στην Άμφισσα.
Τα χρόνια της μνημονιακής πολιτικής κατάφεραν καίριο πλήγμα στις δομές υγείας του τόπου μας. Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για τους τοκογλύφους και την οικονομική εξουσία και όχι για την υγεία άφησε τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο να  ψυχορραγούν και σήμερα να είναι στα όρια του κλεισίματος.
Ότι δεν έκλεισε επίσημα με απόφαση του Αδωνη και του Βορίδη το άφησαν να το κλείσει ο χρόνος με τις αποφάσεις μείωσης προσωπικού και την τοποθέτηση εμποδίων όπως  εισιτήρια και δύσκολα ραντεβού για την αποθάρρυνση των ασθενών...
Η μείωση των κλινών του Νοσοκομείου από 132 σε 80 είχε συνέπεια την μείωση της προκηρύξεων θέσεων  προσωπικού. Το εισιτήριο 5 ευρώ και το 1 ευρώ ανά συνταγή  απέτρεπε τους πολίτες από το να πάνε στο Νοσοκομείο  και δημιουργούσε τις κατάλληλες συνθήκες να εγκαταλείψουν οι γιατροί την δημόσια υγεία και να βρίσκουν έτοιμη πελατεία στον ιδιωτικό τομέα 
Τα χρόνια των αγώνων των εργαζόμενων μας έχουν μάθει να αναγνωρίζουμε ποιος ενδιαφέρεται για την υγεία  και ποιος όχι .
 Όσοι βάζουν τα μνημόνια πάνω από την  υγεία δεν είναι σύμμαχοι της κοινωνίας αλλά εχθροί της. Οι ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων όπως της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ του ΛΑΟΣ ή του ΚΙΔΗΣΟ που καλούσαν υποκριτικά στο συλλαλητήριο δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων όπως και των δύο προηγούμενων βουλευτίνων Παπαθανάση και Μανδρέκα που έβαλαν τις υπογραφές τους στην διάλυση των μονάδων υγείας της Φωκίδας.

Αυτό που γνωρίζει όλη η κοινωνία το γνωρίζουν και οι ίδιες γι αυτό δεν εμφανίστηκαν στην συγκέντρωση, όπως  δεν εμφανίστηκε και ο κ. Παπαθανασίου που από την θέση του, εξαφάνισε τους γιατρούς από την κοινωνική ασφάλιση. Μαζί τους απόντες  και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές .
Οι οργανωτές του συλλαλητηρίου ζήτησαν την ενότητα του λαού της Φωκίδας και έχουν ως ένα μέρος δίκιο,  χρειάζεται όμως προσοχή  να μην τεθεί με λάθος τρόπο το ζήτημα της ενότητας γιατί κάποιοι θέλουν μόνο να ξεπλύνουν το παρελθόν τους και να επαναλάβουν ξανά τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές τους..
 Ενότητα πρέπει να υπάρχει για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους που έχουν πληρώσει για δημόσια υγεία αλλά σε αυτήν την ενότητα δεν χωράνε τα κόμματα και οι πολιτευτές που έχουν πάρει μέρος στην καταστροφή της και δηλώνουν αμετανόητοι στις απόψεις τους. Δεν γίνεται να ενωθούν όσοι πάνε προς αντίθετες κατευθύνσεις.
Οι αγώνες της προηγούμενης περιόδου ανέδειξαν μια νέα κυβέρνηση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει την κρίση με την φιλοσοφία αυτών των αγώνων.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και ήδη ξεκίνησαν να εφαρμόζονται όπως η κατάργηση τους εισιτηρίου των 5 ευρώ και του 1 ευρώ για κάθε συνταγή είναι σε θετική κατεύθυνση ανατροπής των μνημονίων και αποτελούν  σημαντικότατες αποφάσεις που μαζί με την πρόσληψη προσωπικού μπορούν να αντιστρέψουν την πορεία εκφυλισμού της δημόσιας υγείας.
Οι αγώνες που θα κληθούμε όλοι να πάρουμε μέρος πρέπει να έχουν ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα υπεράσπισης της απόφασης του λαού της Φωκίδας να εγκαταλείψει τον δρόμο των μνημονίων και να χαράξει μια νέα εποχή διεκδίκησης.
 Η κυβέρνηση έχει την κριτική υποστήριξη όλης της κοινωνίας , οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα  αποφεύγοντας τα αντιδραστικά κοινά μέτωπα  με όσους προσπαθούν να τον μετατρέψουν σε  αντικυβερνητικά συλλαλητήρια κατσαρόλας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου